История на Ния

Днес ще ви разкажем една история преживяна и разказана като приказка. 😊
Имало едно време една млада и красива двойка, чакаща своето първо дете. Всички техни близки и приятели много се радвали за тях и също като тях с трепет очаквали появата на бебето. 👨‍👩‍👦
В първите дни на декември проплакала тяхната първородна дъщеря. Била посрещната на този свят с много любов, била дълго чакана и всички били изключително щастливи. До момента, в който лекарите не видели нещо съмнително в нея. Нейното сърце.
То било по-различно от това на останалите. Липсвала му частица, без която не можело да функционира. Узнавайки това още след раждането на дъщеря им, младите родители били изпитали страх. Било им поднесено още след раждането на дъщеря им. Тогава обаче те срещнали първия си спасител, който дал началото на надеждите им, че дъщеря им ще оцелее – д-р Петър Шивачев.
Той виждал искрицата живот в нея, която никой друг не виждал. Той вярвал, че тя ще оцелее само ако заедно с родителите ѝ пропътуват разстоянието от нейния роден град до града, в който щяла да бъде спасена. Така и станало.
Едва на два дни тя изминала това голямо разстояние, само за да може да бъде като другите деца. Да съществува! Но д-р Шивачев знаел, че тя ще е необикновена, защото нейното сърце било необикновено. ❤
При пристигането тя срещнала своя следващ спасител – д-р Стоян Лазаров. Поверявайки я в неговите ръце, надеждите, че тя ще оцелее, ще порасне и след време ще се превърне в красива млада жена, били напълно затвърдени. Използвайки цялата сила и любов, която имал, д-р Лазаров я дарил с липсващата частица от нейното сърце. Дарил я и с белег, който да бъде част от нея и да ѝ напомня, че е уникално и силно момиче, което не се бои от нищо и може да премине през всичко.
Така тя била спасена още в първите дни на живота си. Било чудо за родители ѝ.
Те били изключително благодарни на двамата спасители на дъщеря си – на този, който видял, че точно тяхната дъщеря е различна , и на този, който спасил сърцето и живота на дъщеря им. Времето минавало много бързо, особено за тях тримата.Те започнали нов живот, с нея, а тя започнала да живее с поставената липсваща част от сърцето си и с белега си, който идеално описвал същността ѝ.
Минала година и тази малка частица в нейното необикновено сърце не била вече достатъчно голяма, за да помага на сърцето и да функционира. Това довело до нова среща с вече познати лица. Настъпило нейното второ изпитание, с което трябвало да се пребори и отново да покаже, че със своя спасител могат да работят в екип и заедно да помогнат на сърцето ѝ. Така и направили. Той отново я дарил с нова частица живот, а тя трябвало да се грижи за тази частица.Т
ози път героинята се запознала с нови лица в болницата. Заедно с майка си срещнали най-милите и любвеобилни жени, които с времето станали част от нейното семейство, а тя станала част от тяхното.
След второто изпитание, през което преминала дъщеря им, двойката решила, че тя е изключително силен човек, но самотен, а (силните хора не бива да са самотни). Тяхната вяра, че всичко е възможно, се бе върнала,благодарение на дъщеря им, която не спирала да им доказва колко е силна
Така между тях любовта станала още по-голяма семейството се сдобило с още един член – момче, което било неотлъчно до своята сестра-герой.
Синът им бил изключително умен и търпелив и много добре разбирал, че посещенията в болницата и срещите с лекарите били за нейно добро и били част от нейния живот.
Така нейните преживявания станали част и от неговия живот.
Той още от малък бил нейна подкрепа. Удивително е как една липсваща частица от сърцето ти може да те пренесе в друг свят и на друго място, на което да откриеш хора, които да обичаш като членове на семейството си, без да имаш с тях никаква кръвна връзка. Това бил нейният дар. Тя спечелила много повече от липсващата частица в сърцето си, тя спечелила семейство, любов, подкрепа и грижа от хора, които са на километри от нея. С тях се виждала само когато ходела на контролни прегледи, но това правило срещите им толкова чакани и вълнуващи.
Когато била на 11 години, сърцето ѝ казало, че има нужда от помощ.
Трябвало отново да бъде обработено. Освен ново изпитание, тя получила и много нови изживявания в непозната за нея страна. Отново се качила на самолет, за да бъде излекувано нейното сърце, но вече била пораснала, а пътят бил много по-дълъг и към много по-непозната за нея дестинация. Това изпитание го помни и до ден днешен, което само доказва колко е смела и колко е благодарна на всеки свой нов спасител, който вярва в нея и смята, че има за какво да живее и да се бори, щом трети път я даряват с живот.
Когато се завърнала от своето изпитание, което преминала успешно, тя получила подарък. Заедно с брат си получили сестра. Това било поредното доказателство, че първородната дъщеря на младата двойка е силна точно като тях. Защото да имаш три деца е като да имаш три живота. Три е свещено число. Може би затова двойката са решили да имат три деца – защото три пъти са ставали свидетели на това как първородната им дъщеря оцелява и успява да се пребори с всичко
Хубаво било да си уникален, но какво би било, ако има и други като теб? Като нея. Със сигурност е имало и други герои като нея – с уникални сърца който се намирали едни други, защото имали една и съща цел, да живеят. Така и героинята посетила специално място за специални деца, с уникални сърца като нейното. Преживяването е било много лично, защото хората около нея споделяли нейната съдба – били преминали през подобни изпитания, а родители им също като нейните искали най-доброто за децата си. И там се зародило приятелство основано на съдба, разиграла се при всеки по различен начин, но достигнала до един и същи щастлив край. Те всички били излекувани и щастливи. 🙂
Нейният училищен бал бил значимо събитие – моментът да отпразнува успешния завършек на една част от живота си и да започне нова.
Това бил бал за нейната сила, нейния кураж и нейните изпитания, през които преминала благополучно и които нито за миг не успели да я пречупят.
Както всяка история и тази има своя магия, но притежавана само от смели, малки и вече пораснали деца, с различни сърца. Героинята носила тази магия – магията на куража, издръжливостта и смелостта, които се криели зад белега ѝ и които съхранявала в своето сърце.
Тази магия не била за всеки –принадлежала само на най-борбените деца с УНИКАЛНИ сърца.💞Какво
то сърце имала и героинята, чиято история ви разказах. 🙂

✍

Вие също може да напишете своята история!
Изпратете ни я тук: 📧 info@childsheart.eu

За да продължаваме да развиваме своята дейност и подкрепа към вас,
направете своето дарение тук:
https://dmsbg.com/20548/dms-sartse-2

Банка ДСК:
Клон Разсадника 2136
Асоциация „Детско Сърце“
IBAN: BG58STSA93000016798767
BIC: STSABGSF

Сподели публикацията: